T.C. Mİllî Eğİtİm BakanlIğI
İSTANBUL / KADIKÖY - Kalamış Şehit Murat Özyalçın İlkokulu

"Tüm Yönleriyle Dikkat Eksikliği ve Hiperaktivite Bozukluğu " konulu Eğitim

Kadıköy Rehberlik Ve Araştırma Merkezi Müdürlüğü tarafından 16 Şubat 2022 Çarşamba günü saat 19.00'da  Doğuş Üniversitesi Psikoloji Bölümünden Doç. Dr. Sevcan KARAKOÇ ile tüm öğretmen ve velilere yönelik olarak "Tüm Yönleriyle Dikkat Eksikliği ve Hiperaktivite Bozukluğu " konulu bir eğitim düzenlenecektir.

Sevcan KARAKOÇ Doç.Dr.

Çocuk ve Genç Psikiyatristi, Psikoterapist


1982 Kırşehir doğumlu olup eğitimlerini Ankara'da tamamlamıştır. Tıp eğitimini 2006 yılında Hacettepe Üniversitesi Tıp Fakültesi, uzmanlık eğitimini ise 2010 yılında İstanbul Üniversitesi İstanbul Tıp (Çapa) Fakültesi'nde tamamlamıştır. 2011 yılında Türkiye Çocuk ve Genç Psikiyatrisi Derneği'nce düzenlenen board sınavına girerek "yeterlilik belgesi" almıştır. 2014 yılında Yrd. Doç. Dr. olarak Adnan Menderes Üniversitesi Tıp Fakültesi Çocuk ve Ergen Ruh Sağlığı ve Hastalıklarında öğretim üyesi olarak olarak çalışmaya başlamıştır. Lise yıllarındaki TÜBİTAK ödülleri ile başlayan araştırma hevesiyle çocuk ve ergen ruh sağlığı alanında yaptığı çalışmalar sonucunda 2015 yılında Türkiye Çocuk ve Gençlik Psikiyatrisi Derneği'nce "Prof.Dr. Atalay Yörükoğlu Yılın Genç Bilim İnsanı" ödülüne layık görülmüştür. Aralık 2017'de doçentlik ünvanı almış, Mart 2018-Mayıs 2018 döneminde Ann Arbor- Michigan Üniversitesi Çocuk Psikiyatrisi'nde misafir öğretim üyesi olarak bulunmuştur. 2019 yılında ise Aydın'daki görevinden ayrılmıştır. İstanbul Gelişim Üniversitesi Psikoloji Bölümü'nde 3 dönem lisans ve lisansüstü dersler vermiş, yüksek lisans tezlerine danışmanlık yapmıştır. Halen akademik yaşantısına İstanbul'da Doğuş Üniversitesi Psikoloji Bölümü'nde öğretim üyesi olarak devam etmektedir. Hekimlik yaşantısında Kadıköy'deki kendi kliniğinde devam etmekte ve 0-25 yaş arası çocuk ve gençleri kabul etmektedir ve ailelere danışmanlık vermektedir.
"2019 Yılın Yenilikçi Doktoru" ve "2015 Genç Bilim İnsanı Ödülü" de dahil olam üzere pek çok bilimsel ödüle layık görülmüştür. Çok sayıda bildirilere, ulusal ve uluslararası makalelere ve kitap bölümlerine ve kitap editörlüğüne sahiptir. Klinik Psikiyatri Dergisi'nde editörlük yapmaktadır. Bilişsel davranışçı terapi ve oyun terapileri ve aile, evlilik ve çift danışmanlığı alanlarında, sanat terapisi ve EMDR terapileri için eğitimi vardır. Uluslararası geçerliği olan "Otizm ve yaygın gelişimsel bozuklukları değerlendirme" sertifikasına sahiptir. Ülkedeki çocuk psikiyatristlerine yönelik oyun terapileri kurslarında eğitmen olarak da yer almıştır. Avrupa'dan onaylı bilişsel davranışçı terapisttir.

Paylaş Facebook  Paylaş twitter  Paylaş google  Paylaş linkedin
Yayın: 10.02.2022 - Güncelleme: 10.02.2022 13:38 - Görüntülenme: 241
  Beğen | 0  kişi beğendi