T.C. Mİllî Eğİtİm BakanlIğI
İSTANBUL / KADIKÖY - Kalamış Şehit Murat Özyalçın İlkokulu

Geleneksel Çocuk Oyunları Yarışmaları

2021—2022 EĞİTİM YILI İSTANBUL OKUL SPOR FAALİYETLERİ

 GELENEKSEL ÇOCUK OYUNLARI VE İLKOKUL FİZİKSEL ETKİNLİKLER YARIŞMA TALİMATI

a)   2021-2022 Eğitim ve Öğretim yılı Okul Sporları SezonundaGeleneksel Çocuk Oyunları Ve İlkokul Fiziksel Etkinlikler faaliyetleri İlimizde Okul Spor Faaliyetleri Yönetmeliği, ilgili branş talimatları ve Spor Disiplin Yönetmeliğine uygun olarak  yürütülecektir.

b)   Müsabakalara katılmak isteyen okullar spor.gsb.gov.tr adresinde bulunan Spor Bilgi  Sistemi üzerinden başvurularını yapmak zorundadırlar.

c)    Başvuru yapan okulların yarışmaya katılacak öğrencileri için Spor Bilgi Sistemi üzerinden oyuncu kartı çıkarmaları gerekmektedir. Oyuncu kartı bulunmayan hiçbir öğrenci müsabakalara alınmayacaktır.

d)   Okullar sistem üzerinden alacakları esame listesi ile yarışmalara katılacaklardır. 

e)    İlimizde yürütülecek faaliyetler ile ilgili her türlü bilgilendirme (Duyuru, Fikstür, Puantaj vb.) il müdürlüğü resmi internet adresi istanbul.gsb.gov.tr Okul Sporları Menüsünden yapılacaktır. Burada yapılan tüm duyurular resmi tebligattır. Hiçbir okulla veya kurumla ayrıca yazışma yapılmayacaktır.

f)    Geleneksel çocuk oyunlarında ilçelerin 01 Mart 2022 tarihinde kadar ilçe yarışmalarını tamamlayarak sonuçları Gençlik ve Spor İlçe Müdürlükleri aracılığıyla Gençlik ve Spor İl Müdürlüğüne bildirmeleri gerekmektedir.

g)   İlçe yarışmalarının tamamlanmasından sonra İlçe Birincileri,  Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü tarafından ilan edilecek tarih ve yerlerde Bölgesel finallere ve İl Birinciliğine katılacaklardır.

h)   İlkokul Fiziksel Etkinlikler yarışmalarında ise ilçelerin 15 Nisan 2022 tarihinde kadar ilçe yarışmalarını tamamlayarak sonuçları Gençlik ve Spor İlçe Müdürlükleri aracılığıyla bildirmeleri gerekmektedir. Yarışmalarda  İl Finali ,  Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü tarafından ilan edilecek tarih ve yerde gerçekleştirilecektir.

i)     Yapılacak her kategorideki tüm yarışmalarda öncelikli olarak sporcu öğrencilerin sağlık tedbirleri alınarak müsabaka yapmaları temin edilecektir. Bu kapsamda Sağlık Bakanlığı Bilim Kurulu ile Valiliklerde bulunan İl Hıfzıssıhha Kurulları pandemi tedbirleri çerçevesinde hareket edilerek müsabakalar gerçekleştirilecektir.

j)     Okullar yarışmalara gelirken istenilen belgelerin yanında okul idaresi tarafından onaylanmış HES kodları listesini de getirecektir. Pozitif ve karantinada bulunması gereken öğrenciler kesinlikle müsabakalara katılamazlar.

k)   Covid-19 ile ilgili  temizlik, maske ve mesafe kurallarına riayet ile pozitif ve karantinada bulunan öğrencilerden dolayı diskalifiye edilme hususlarında tüm sorumluluk okul idaresi ve takım sorumlularına aittir.  

 

 

 

 

 

MENDİL KAPMACA

   1-OYUNLAR ELEME SİSTEMİ İLE OYNANACAKTIR.

   2- OYUNLAR 3 SET ÜZERİNDEN ÜSTÜNLÜK SAĞLAYAN TAKIMIN BİR ÜST TURA GEÇMESİ İLE OYNANACAKTIR. BERABERLİK DURUMUNDA (0-0,1-1) SETLERİN İÇİNDEKİ TAKIM TOPLAM SAYILARINA BAKILIR. BERABERLİK BOZULMAZSA,4.SET 3'er OYUNCU(karmalarda en az bir oyuncu kız veya erkek olacak) OYNAR. HALEN BERABERLİK BOZULMAZSA,4.SETTEKİ AYNI 3 OYUNCU İLE BERABERLİK BOZULANA KADAR OYNARLAR SERİ OYUN OYNANIR.

   3-TAKIMLAR 16 ÖĞRENCİDEN OLUŞUR. OYUNA, İLK-ORTAOKUL TAKIMLARINDA 10 ÖĞRENCİ     (KARMA 5 KIZ-5 ERKEK)  İLE BAŞLANIR.

   4-TAKIMLAR EN AZ 8 OYUNCU İLE SAHAYA ÇIKABİLİR. EN FAZLA 6 OYUNCU DEĞİŞTİREBİLİR(KARMA TAKIMLARDA 3 KIZ+3 ERKEK). ÇIKAN OYUNCU TEKRAR OYUNA GİREMEZ.

KALELİ YAKAN TOP

1-      OYUNLAR ELEME SİSTEMİ İLE OYNANACAKTIR.

2-      OYUNLAR 7 Dakika X 3 Set ÜZERİNDEN ÜSTÜNLÜK SAĞLAYAN TAKIMIN BİR ÜST TURA GEÇMESİ İLE OYNANACAKTIR. BERABERLİK DURUMUNDA 4.SET 4 dk. OYNATILIR. 4dk.lık SÜREDE SONUCA GİDİLMEZ İSE, SÜRE OLMAKSIZIN OYNANIR VE KALAN OYUNCULARDAN İLK SAYI İÇİN HATA YAPAN OYUNCUNUN TAKIMI YENİK SAYILIR. HER SETTE  SON 2 DAKİKADA TOP OYUNDA DEĞİL İSE SÜRE DURUR.

3-      TAKIM 16 ÖĞRENCİDEN OLUŞUR.  OYUNA İLKOKUL- ORTAOKUL TAKIMLARINDA 10 OYUNCU  (KARMA 5 KIZ-5 ERKEK ),LİSE TAKIMLARINDA 8 OYUNCU İLE BAŞLANIR.

4-      TAKIMLAR EN AZ 8 OYUNCU İLE SAHAYA ÇIKABİLİR(lise kategorisi 6 oyuncu). EN FAZLA 6 OYUNCU DEĞİŞTİREBİLİR (Karma takımlarda 3 Kız-3 erkek).

5-      ÇIKAN OYUNCU TEKRAR OYUNA GİREMEZ.

SEK SEK

1-      OYUN İKİ SETTİR. OYUNLAR ELEME SİSTEMİ İLE OYNANACAKTIR.

2-      OYUN, HER BİR SETTE OYUNCULARIN 1'er DEFA (A1-B1-A2-B2...A10-B10) OYNAMASI VE İKİ SETTE ÜSTÜNLÜK (1-0,2-0) SAĞLAYAN TAKIMIN KAZANMASI İLE OYNANIR. BEREABERLİK HALINDE 2 SETİN TOPLAM AVARAJINA BAKILIR. BEREBERLİK BOZULMAZ İSE TAKIM LİDERİNİN SEÇECEĞİ, OYUNDAN ÇIKMAMIŞ 3 OYUNCU İLE (Karma Takımlarda 1 oyuncu farklı cinsiyette olmalıdır.) SONUCA GİDİLİR. BERABERLİK DEVAM EDERSE AYNI OYUNCULAR SIRA İLE OYNAR VE İLK EŞİTLİK BOZULMASI İLE OYUN SONA ERER.

3-      TAKIMLAR 10 ÖĞRENCİDEN (Karma Takımlar 5 Kız-5 Erkek) OLUŞACAKTIR. EN AZ 8 OYUNCU İLE OYUNA BAŞLAYABİLİR.

NOT:  BİR ÖĞRENCİ SADECE BİR OYUN VE KATEGORİDE OYNAYABİLİR. YARIŞMAYA OYUNCU KARTI OLMAYAN ÖĞRENCİ KATILAMAZ.

DETAYLI BİLGİ: İstanbul Gençlik  ve Spor İl Müdürlüğü ana sayfasından okul sporları başlığının alt sekmesi olan Fikstür (karşılaşma takvimi) kısmından ulaşabilirsiniz.  (http://istanbul.gsb.gov.tr/Sayfalar/1201/432/Fikst%C3%BCr.aspx)

meb_iys_dosyalar/34/12/728787/dosyalar/2021_12/24153950_mendil-kapmaca.docx

 

meb_iys_dosyalar/34/12/728787/dosyalar/2021_12/24153949_seksek.doc

meb_iys_dosyalar/34/12/728787/dosyalar/2021_12/24153947_yakan-top.docx

Paylaş Facebook  Paylaş twitter  Paylaş google  Paylaş linkedin
Yayın: 24.12.2021 - Güncelleme: 24.12.2021 15:41 - Görüntülenme: 184
  Beğen | 0  kişi beğendi