T.C. Mİllî Eğİtİm BakanlIğI
İSTANBUL / KADIKÖY - Kalamış Şehit Murat Özyalçın İlkokulu

2023-2024 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI AÇILIŞ PROGRAMIMIZ

2023-2024 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI AÇILIŞ PROGRAMIMIZ

12-09-202312-09-202312-09-202312-09-202312-09-202312-09-202312-09-202312-09-202312-09-202312-09-202312-09-2023

2023-2024 Eğitim-Öğretim Yılı açılış programımız  saygı duruşu ve İstiklal Marşı'mızın okunmasının ardından, Okul Müdürümüz Sayın Soner DOĞAN'ın açılış konuşmaları ile başladı. Velilerimizin yoğun katılımı ve okullarına kavuşan sevgli öğrencilerimizin heyecanı ile bütünleşen programımızda okulumuza yeni başlayan sevgili öğrencilerimiz çiçeklerle karşılandı. 

 

Değerli meslektaşlarım, kalamış ailesinin değerli üyeleri anneler – babalar ve aile büyükleri , günümüzü anlamlandıran , bizlerin biraraya gelmesine vesile olan ve büyük bir heyecanla beklediğimiz sevgili öğrencilerim.  

           2023-2024 Eğitim – Öğretim yılına,  yeni bir heyecan ile bu yıl  anasınıfı ve 1.sınıfa yeni başlayan yavrularımızla adaptasyon dönemini geçirmek üzere, 04 Eylül  pazartesi günü beş günlük erken başlangıç yapmış olduk. Bugün ise  okulumuzun tüm öğrencilerini de bünyemize katarak yeni bir eğitim yılına başlamış bulunuyoruz. Hepimiz için yeni ve mutlu bir güne başlamanın , yeni bir eğitim yılını ve İlköğretim haftasını başlatmanın heyecanı ile sizleri saygı ve sevgilerimle selamlarken, bu yıl aramıza yeni katılan sevgili çocuklarımıza ve onların çok değerli velilerine şahsım, çalışma arkadaşlarım ve Kalamış ailesinin tüm fertleri adına aramıza hoş geldiniz dileklerimi sunmak istiyorum.

       

Sevgili öğrencilerim; Sizler şu anda yeni bir ders yılına başlamanın sevinci ve heyecanı içindesiniz, Bir kısmınız , yeni bir okula başlamanın, öğretmenleri ile tanışmanın, yepyeni arkadaş topluluğuna girmenin , bir kısmınız ise uzun bir tatil döneminin ardından okullarına geri dönmenin heyecanını yaşıyorsunuz. Sizler, bu ülkenin geleceği ve yarınlarısınız. Sizlerin başarısı , ülkemiz için büyük bir gurur ve mutluluk kaynağıdır. Bu zorlu ama geleceğinizin şekillenmesi adına yürüyeceğiniz bu yolda her zaman yanınızda olacağımızı bilmenizi isterim.  

Başöğretmen Atatürk'ün ; "Yeni nesil sizin eseriniz olacaktır" diye hitap ettiği değerli meslektaşlarım;
        Öğretmenlik mesleğinin hem zihin hem de gönül işi olduğunun bilincinde olarak yeni öğretim yılında göstereceğiniz gayret ve özveriyle, ülkemizin gelişimine çok önemli katkı sağlayacaksınız. Evlatlarımızı yetiştirmek  ve ülkemizi çağın ilerisine taşımak için çıktığımız bu yolda tüm azmimiz ve gayretimizle birlikte, omuz omuza yürüyeceğiz. Sizlerin varlığı bizim en büyük güç kaynağımız olacaktır.

Eğitimin kalitesinin temel belirleyicileri olan siz değerli öğretmenlerimizin, mesleğin gereklerine göre yetişen, sürekli kendini geliştirme isteğinde bulunan, işini ve öğrencisini seven, öğrenciyi merkeze alan, bu yöndeki amaçlarını açıkça belirleyen ve buna ulaşmanın ısrarlı çabası içinde bulunan kişiler olması; eğitim sistemimizin temel hedeflerindendir.  Amacımız bilgi aktarmak deği1,bilgiye ulaşmanın yollarını araştıran, bulabilen, bilgiyi paylaşabilen, teknolojiyi üretebilen ve insanlığın yararına kullanabilen dinamik,özgüvenli bir nesil yetiştirmek olmalıdır.

Eğitim-öğretim yılı boyunca öğrencilerimizi bir anne ve baba şefkatiyle en iyi şekilde yetiştirmek için göstereceğiniz tüm gayretleriniz için siz değerli meslektaşlarıma şahsım kurumum ve kalamış ailesi adına şimdiden teşekkür eder şükranlarımı sunarım.

       Değerli velilerimiz ; çocuklarımızın başarısını tetikleyen en önemli unsurlardan biride sizlersiniz. Her anne ve babanın istediği şüphesiz ki çocuğuna iyi bir gelecek hazırlamaktır.

          Çocuğun iyi yetişmesini sağlamanın onu mutlu yarınlara hazırlamanın , başarılı çalışkan ve iyi bir vatandaş olmasını temin etmenin ilk ve en önemli şartı iyi bir anne baba olmaktır.

İyi bir anne baba olmak ancak çocuğunu tanımak , sevmek ve anlamakla mümkündür. Anne baba çocuğunu gerçekten sevmeli , onun karşısında sabırlı olmalı , onu anlayışla eğitmeli ve ona iyi bir örnek olabilmelidir. 

Milli Eğitim Bakanımız Sayın Yusuf TEKİN’ in ifade ettiği gibi Çocuklarımızın eğitimi, tek başımıza bizim altından kalkamayacağımız kadar büyük ve önemli bir sorumluluktur. Çocuklarımız ve ülkemizin geleceği için gelin, bu sorumluluğu hep beraber omuzlayalım, kendi çocuğumuza ve etrafımızdaki tüm çocuklara destek olalım. 2023- 2024 eğitim öğretim yılını eğitimde toplumsal bir seferberlik dönemi olarak kabul edelim.

Her birini ayrı bir değer olarak gördüğümüz çocuklarımızın yeni eğitim-öğretim yılı heyecanına  ortak olduğumuz bugünlerde evlatlarını çağın ihtiyaçlarına cevap verebilen , donanımlı, milli ve manevi değerlerine sahip , sağlam ve güçlü bireyler olarak yetiştirme adına gösterdiğiniz ve göstereceğiniz çabalardan dolayı kurumum ve şahsım adına siz değerli velilerimize şükranlarımı sunuyorum.

        Bu süreçte bizlere düşen görev ise  en değerli varlıklarınız olan ve bizlere emanet ettiğiniz yavrularınızı yetiştirirken, Kalamış  ailesi olarak  ilkemiz,  bünyemizde bulunan öğrencilerimize siz değerli velilerimizin de desteği ile birlikte,  akademik başarının yanı sıra  ,  hiçbir zümrenin ve cemaatin boyundurluğu altına girmeyecek “ , kendi hür iradesi ve inançları doğrultusunda yaşamayı kendisine ilke edinmiş, mensubu olmaktan gurur duyacağı Türkiye Cumhuriyeti Devletinin çıkarlarını her şeyin üzerinde tutan, ülkesini seven, sahip olduğu Türk  Bayrağının dünya durdukça dalgalanması için çaba sarfeden,  Devletine karşı sorumluluğunu bilen , Atatürk İlke ve inkılaplarını kendisine yol haritası seçen, paylaşmayı bilen , özgüven sahibi,  şekillenmiş bireyler  olarak sizlere iade etmektir.

 

Başında olduğum bu nadide kurumda  tüm çalışma arkadaşlarımla birlikte hedefimiz,  iyi bir kurum kültürüne sahip  ve marka değeri yüksek okulumuzu daha üst seviyelere çıkartarak devlet terbiyesini kaybetmeden , sevgili çocuklarımızı mutlu yarınlara hazırlayarak  devletimizi en iyi şekilde temsil etmek olacaktır.

              Değerli Öğretmen arkadaşlarım kıymetli veliler sevgili öğrencilerim;  Konuşmama son verirken ,  başta Ulu Önderimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarını, ebediyete göç etmiş eğitimci büyüklerimizi , yıllardır vatan savunması için hayatlarını feda eden şehitlerimizi, rahmet, minnet ve şükranla anarken önlerinde saygıyla eğiliyorum. Ruhları şad olsun.

           2023-2024 Eğitim Öğretim yılına başlarken birlik beraberlik içerisinde , bu yeni başlangıcın     ülkemize huzur barış ve başarı getirmesini dilerim.  Tüm aile fertlerimizin yeni bilgiler, yeni dostluklar, güzel günler ve aydınlık fikirlere kavuşması dileklerimle tüm çocuklarımızı sevgiyle kucaklıyorum. İlköğretim Haftamız kutlu olsun.  saygı ve sevgilerimle.

 

Soner DOĞAN

Okul Müdürü

 

 

Paylaş Facebook  Paylaş twitter  Paylaş google  Paylaş linkedin
Yayın: 12.09.2023 - Güncelleme: 12.09.2023 11:43 - Görüntülenme: 238
  Beğen | 7  kişi beğendi